Δικαιούχοι

Πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στους επιλέξιμους κλάδους και ευρίσκονται εγκατεστημένες στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιλέξιμοι Κλάδοι

Καλύπτονται υφιστάμενες ή/και νέες μονάδες του τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Επίσης, περιλαμβάνονται: i) η εμπορία οπωροκηπευτικών, δηλαδή η συσκευασία, τυποποίηση, διαλογή, συντήρηση, ψύξη, αποθήκευση οπωροκηπευτικών, περιλαμβανομένης της πατάτας. ii) Η τυποποίηση/συσκευασία ελαιολάδου, αυγών και κρέατος, iii) Η συγκέντρωση / πρόψυξη γάλακτος και η παστερίωση γάλακτος, iv) Τα σφαγεία πουλερικών, κουνελιών και άλλων ζώων, v) Ανθαγορές και κέντρα συσκευασίας και διανομής ανθέων.

Προτεραιότητες

Θα δίνεται έμφαση σε προϊόντα Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), Προϊόντα Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π), παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, προϊόντα εξαγώγιμα, καινοτόμα – ποιοτικά αναβαθμισμένα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα.
Ύψος Χορηγίας – Ποσοστό Ενίσχυση – Μελέτη Έργου

Το ύψος χορηγίας ανέρχεται σε 40% των συνολικών επενδύσεων με ανώτατο όριο χορηγιών τις 400.000 ευρώ. Απαιτείται τεχνικοοικονομική μελέτη σε περίπτωση που η επένδυση ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ή η δραστηριοποίηση θα αφορά νέους τομείς.
Επιλέξιμες Δαπάνες

i) Κτήρια και εγκαταστάσεις κτηρίων και υποστατικών, ii) καινούργια μηχανήματα και εξοπλισμός, iii) μεταφορικά μέσα, iv) αμοιβές συμβούλων και πιστοποίησης.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 10 Μαρτίου 2016 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος κλικ εδω η επικοινωνήστε μαζί μας.

Read More: